top of page

Lokasyon Analitik Gücü

İSTATİSTİKİ VERİLERİ SORGUYA EKLEMEK NE DEMEK?


Lokasyon Bazlı Veri Madenciliği: Sorgulamak istenilen lokasyona ait TUİK Demografik birim değerleri sorguya nitelik olarak eklenebilmektedir.Dilerseniz TUİK verileri sorgu sonuçlarını gösterirken harita üzerinde İL-İLÇE-MAHALLE katmanlarında tematik olarak gösterilebilirken YENİ versiyonumuzda Sorgu oluştururken Nitelikler gibi AND/OR özelliği ile birlikte KRİTER olarak eklenebilmektedir.

Etrafında Sorgu: Bir veri grubu / POI, sorguya “etrafında” eklendiğinde, sistemden o veri gurubunun üyelerinin etrafında sorgulanması yapılabilmektedir. Birden fazla veri grubu etrafında olarak eklenebilmektedir. Sorgulanan veriler harita üzerinde gösterilmekte ve raporlanabilmektedir.


ENDEKS Hesaplama: Veri Grupları, POI kategorileri, Nitelikler ve Demografik verilerin her birine verilen yoğunluk endeksi ile lokasyonların yol/mahalle/ilçe/il seviyelerinde toplam endekslerinin hesaplanması Hesaplanan endekslere göre raporlama Hesaplanan endekslere göre haritanın tematik gösterimi. Rapor ekranı çıktı alınabilmekte, Excel, Word, Pdf formatlarına çevrilebilmektedir.




Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page